בית מלא קסם

הידעתם שהבית שלנו, אם רק נרצה, יכול להתגמש ?!
שעל אף היותו חזק ויציב – כיאה למבצר שבחרנו לעצמינו – הוא יכול גם יכול להתרכך / להימתח / להכיל אותנו ואת עולמינו המשתנה לאורך השנים ?!
שעם קצת מחשבה ויצירתיות הוא יכול להתאים לשינויי מרחב וזמן ?!

כבר כתבתי את זה פעם, ואני אחזור על זה שוב (כי אני באמת מאמינה בזה והניסיון ומבחן הזמן מאששים): לנדל"ן המוכר והיקר שלנו – יש יכולות קסמים ! גם הבית הזה – מקסם את עצמו להקסים. אני קשורה אליו לפחות ב- 6 חוטים של הלב. מכירה אותו מחוץ לקירות, בין הקירות, וגם את העולם ומלואו שבפנים.
זכיתי לתכנן בו שיפוץ ראשון לפני כמה שנים וזכיתי לחגוג אותו בשיפוץ נוסף בשנה האחרונה. זה כבר הגלגול השלישי שידעו הקירות הללו והם לא אכזבו גם הפעם.
הצורך העיקרי שהניע את התהליך היה ליצור חדר ילדים נוסף יש מאין, כי לא משנה כמה כיף להיות חלק משבט גדול ומחבק – כל אחד צריך מדי פעם גם רגעים של לבד, פינה לעצמו. כפועל יוצא ממבנה הבית – נבחר חלל המטבח, שהיה סגור ב- 3.5 קירות שלא ניתן להוריד ולכן ענה להגדרה "כמעט חדר" מראש. עכשיו נותר למצוא חלופה ראויה למטבח של משפחה גדולה שיוכל למלא בהצלחה את תפקיד "הלב הפועם של הבית" ולאפשר רגעים של ביחד בחלל נעים, מואר ופונקציונלי. אז מתחנו עד קצה גבול היכולת את מה שהינו "החלל הציבורי", שכלל עד עכשיו: סלון, פינת אוכל ופינת עבודה, כך שיוכל מעתה להכיל בקרבו גם מטבח חדש וראוי להרבה רגעים של ביחד, הרבה רגעים של משפחה.

צורך נוסף שעלה כבר בשלבים הראשונים: להוסיף עוד חדר רחצה לילדים כי בשעות השיא של היום נוצרו 'פקקים'. ופה, אני מודה, ההיכרות הקרובה נתנה לי את האומץ ללכת על הקצה. וכשאני כותבת 'על הקצה' – אני מתכוונת לקצה-קצהו-של-הקצה… פה מתחתי את כל הגבולות, אלו האישיים ואלו של הקירות, וכך קרה שמקלחון אחד נולד לתוך פינה מאתגרת במיוחד, ניצל את כל מה שיכול היה לתת לו החלל ולקח את הגדרת המקלחון – למחוזות חדשים. מהרגע שהונח הבלוק הראשון שהגדיר את מידותיו ועד שהוא נחנך במקלחת ראשונה – מדי כמה ימים, תחמנו (כל כולנו – המעורבים בדבר) בקרשים את הפינה המיועדת והגחכנו את עצמינו לדעת בתנועות רחצה מוגזמות – רק כדי לוודא שוב. ושוב. ושוב. שזה הולך לעבוד. שלא הרחקנו לכת עם ההליכה עד הקצוות. וזה היה שווה כל רגע של אומץ, של אורך רוח, של ריקודים מגוחכים ושל פעימות לב מואצות כי יצא מקלחון מדוגם עד הקצוות.

באופן כללי, בשיפוץ הזה – ניצלנו כל פינה. מקסמנו כל מ"ר. ועל הכל פיזרנו אבקת קסמים של חום ואהבה וכמה שיותר – אור יום. אני אוהבת את מה שיצא, השמועה אומרת שגם האנשים החשובים באמת שדעתם היא שקובעת – אוהבים ואני יכולה להתענג על הפרפרים שבלב ועל התמונות  של הבית.

רשימת תודות:
על הצילום: הגר דופלט
קבלן מבצע: רושל הנדסה
חיפויים וריצופים: זהבי עצמון
נגרות: דני אריקו | נגריית היסוד החמישי
עבודות שייש: שיש סולימאן
מקלחון מאתגר במיוחד: מעוז ונציה | מקלחונים ועבודות זכוכית
אקססוריז: חמוטלת | השוזרות | UBJECT

לתמונות נוספות מהבית הקסום הזה – היכנסו לעמוד הגלריה

על מאחורי הקלעים של פרויקט עיצוב פנים – ניתן לקרוא: מאחורי הקלעים

סיפורי בתים נוספים: מחשבות על פרויקט שנגמר | הבית עם האקווריום

WhatsApp chat