מאחורי הקלעים

מאחורי הקלעים 1

התהליכים מאחורי הקלעים של פרויקט עיצוב פנים

פרויקט חדש עולה לאוויר. הפעם משתפת את התהליך, המחשבות, המניעים, מה הוביל לקבלת חלק מההחלטות. מאירה לרגע את תנועת הגלגלים מאחורי הקלעים. אגב ׳מאחורי הקלעים׳ ורגע לפני שצוללת לעומק העניין, קצת מנופי המקום שממנו נכתבו הדברים. (גם) ככה נראית השראה.

תעודת זהות של פרויקט

הפרויקט: דירת 75 מ״ר בת״א.
הדיירים: אב ו- 2 בנותיו.
ההתחלה: בהתחלה כמו בהתחלה כל האפשרויות פתוחות ! וכמה שזה נפלא – זה גם קשה כי כל האפשרויות פתוחות. יש בעד ונגד, מחשבות, כיוונים, יש דעות אישיות ודעות של קרובים, וכדי להתחיל באמת – צריך דווקא מיקוד. הפעם, על כפות המאזניים ההתלבטות בין לשפץ דירה קטנה – שיפוץ גדול, כך שתותאם מחדש לצרכים המשתנים של בני הבית, או לחפש מן המוכן דירה מותאמת = למכור ולעבור.

לעבור לבית חדש או לשפץ את הקיים ?!

באופן אישי, אני נוטה לרוב להמליץ על שיפוץ. אם לא מדובר על שינוי מקום מגורים (מעבר מעיר אחת לאחרת) או שינוי באופי היישוב (מעבר מעיר לכפר והפוך) – ממליצה להישאר ולשפר. אני מודה – מהפכים מהסוג הזה הם לגמרי הדלק המניע שלי, יחד עם זאת אני באמת ובתמים חושבת שאדם מכיר הכי טוב את ביתו מתוך החיים בין קירותיו, והתאמת צרכים מתוך היכרות עמוקה – תמיד תהיה נכונה יותר ותביא לתוצאת ״כמו כפפה ליד״.

מה לגבי הפרויקט הזה ?!

גם במקרה הזה מדובר בדירה מוכרת היטב לבעליה, במיקום מעולה בת״א. הדירה כללה מטבח קטן, מרפסת שירות, סלון ופינת אוכל בחלל משותף, חדר רחצה, שירותים מופרדים ו- 2 חדרי שינה. הצורך שנולד בעקבות התבגרותן של הבנות הוא להוסיף עוד חדר שינה שייתן לכל אחת מהן מרחב פרטי משל עצמה. כלומר, להפוך דירת 2 חדרי שינה לדירת 3 חדרים. אחרי שנידונו האפשרויות הוחלט ש-יאללה משפצים.

רשימת הצרכים

לרשימת הצרכים נוספו: עוד אסלה שתהיה חלק מחדר הרחצה / ניצול האור והאוויר שנכנסים מחלון מרפסת השירות לטובת החלל הכללי / הגדלת המטבח עד כמה שניתן / חשיבה על מקומות אחסון ייעודיים בכל אחד מהחללים בדירה כדי לצמצם את האפשרות לבלגן.

תקציב

כמו בכל פרויקט גם פה נכנסו מראש שיקולי תקציב. ואולי זה המקום לעצור רגע ולרשום אפור ע״ג לבן: בכל פרויקט נכנסים תמיד שיקולי תקציב !!! לא משנה מה גודל הפרויקט ומה גודל התקציב. שמתי לב שאנשים נוטים להרגיש חוסר נוחות מעצם העובדה שיש להם ״תקציב״. אז בואו ניישר קו: לכולם יש תקרת תקציב.
ולעניינו: משיקולי תקציב הוחלט מראש שרהיטים מסוימים יישארו (כמו רהיטי הסלון, שולחן פינת האוכל וחלק ממכשירי החשמל במטבח) לטובת… כל השאר.

וכל השאר זה הרבה

חלוקה מחדש של כל הדירה (תכנון וביצוע) / חידוש התשתיות (אינסטלציה וחשמל) והתאמתן לצרכים המעודכנים / החלפת ריצוף / מטבח חדש / חדרי רחצה ושירותים חדשים / 3 חדרי שינה חדשים / פרטי נגרות רבים לפי מידות הדירה וצרכי האחסון של החלל / החלפת דלתות פנים מסוימות והוספת אחרות / החלפת חלק מן החלונות / רכישת גופי תאורה לכל הדירה / רכישת תמונות ופרטי נוי.

 

אז איך עשינו את זה ?!

בחלוקת החלל החדשה בוטלה מבואה רחבת ידיים בין 2 חדרי שינה גדולים – והשטח המצטבר כולו חולק ל- 3 חדרים ומסדרון במיקום חדש. מרפסת השירות חברה למטבחון וביחד הם הפכו למטבח מואר, מאוורר ומרווח, שמצליח להסתיר אזור שירות פונקציונלי (= מכונת כביסה, מייבש, חומרי ניקוי ועוד). חדר הרחצה אורגן מחדש כך שיכיל: ארון כיור שעוצב במיוחד / מקלחון נעים ונוח / אסלה נוספת לזו הקיימת בשירותי האורחים.

בחירות עיצוביות

הדירה לא גדולה, וכל חדר בפני עצמו ״שילם״ מחיר במ״ר בכדי שיוכל להיוולד חדר נוסף. יחד עם זאת, האור והאוויר שנגלו לנו כשהוסר הקיר בין מרפסת השירות והמטבח נתנו תחושה נפלאה של מרחב ואור. היה ברור שנשמור על סקלת גוונים בהירה שתעצים את תחושת האור והאוויר. (אלומיניום, נגרות, טקסטיל).

החיבור הצבעוני לרהיטים שנשארו

הספה הקיימת היא רהיט דומיננטי בחלל הסלון וצבעה הוא הכלאה בין חום ואפור, על כן בחרנו לשמור על דגשים בגוונים אלו עם משיכה לכיוון האפור, לפי טעמו האישי של בעל הדירה. זה בא לידי ביטוי בבחירת אריחי הרצפה של החלל הציבורי, בחיפוי הקיר במטבח, בגוון הכללי של קירות הבית ובגוון הדגש של קירות מסוימים.

הפריטים המשלימים

להשלמת סקלת הגוונים נבחרו דגשים בשחור (גופי התאורה, אומנות על הקירות) ומעט זהב.

התוצאה הסופית

על הרכות הביתית ותחושת החיבוק אחראים אלמנטים גרפיים על-גבי אריחי רצפת חדר הרחצה וחיפוי הקיר במטבח. הווילונות. פתחי האוורור-קישוט בנגרות ואלמנטים מעץ אלון בגוון טבעי שמשולבים בנגרות המטבח, בריהוט וברצפת הפרקט המחפה את האזור הפרטי בדירה.

יש דברים שרציתי לומר

ציינתי כבר שחדרי השינה אינם גדולים. יחד עם זאת בכל אחד מהחדרים הוכנסו כל הפונקציות הנדרשות, בהתאמה לכל הבקשות המיוחדות שהוצגו מראש. כל אחת מהבנות קיבלה מיטה וחצי (עם ארגז מצעים להגדלת שטחי אחסון), ארון בגדים גדול (רוחב 1.60 מ׳ מרצפה לתקרה וחלוקה פנימית מותאמת), שולחן כתיבה קטן, וטלוויזיה. וחשוב מכל: פרטיות !!! גם בחדר השינה הראשי הוכנסה מיטה רחבה וגבוהה עם ארגז מצעים, ארון בגדים מותאם לנישה שיצרנו מראש וכיסא שמשמש לפי צורך לישיבה או כשידת לילה לצד המיטה.

רואים רחוק רואים שקוף

חלון מרפסת השירות הפך להיות חלון המטבח שהוא מרכז הבית, על כן היה צורך לעדכן אותו. מחלון של 2 כנפיים כבדות הוא הפך לחלון של 3 כנפיים שזזות בקלות. בחירת הזכוכית: מצד אחד רצינו את מפץ האור הגדול הנכנס דרכו ללא סינון, ככה-כמו-שהוא-עם-כל-מה-שיש-בו. מצד שני מדובר בצפיפות תל-אביבית ידועה וחשוב היה לשמור על פרטיות גם בשעות שחשוך בחוץ ומואר בפנים. וילון פחות התאים כי זה מטבח שמבשלים בו וספיגת הריחות בטקסטיל פחות רצויה… וטקסטורות פרחוניות על זכוכית ״סבתא״ (שאהובות עלי כל-כך) – פחות אהובות על בעל הדירה. כך נבחרה ברוב קולות הזכוכית ״המשוריינת״ שמטשטשת קצת את הפנים מפני החוץ ומאפשרת לאור לשטוף את הדירה.

עיצוב עד הפרט האחרון

העיצוב הסתיים כשסיימנו להתאים (ולתלות) תמונות ואומנות על כל קיר שביקש ליטוף.

נותרו במגירה

תכניות לפרטי נגרות נוספים והמלצות לעוד רכישות שיעשו טוב לבית ולבעליו. והרי זו בדיוק המהות של עיצוב הבית: על הבסיס האיתן שיצרנו יחד ממשיכים בעליו להוסיף מעצמם את עצמם ולהטביע חותם.

 

רשימת תודות:

  • בראש ובראשונה ללקוחות – בלעדיהם לא היה פרויקט (:
  • על הצילום: הגר דופלט
  • קבלן מבצע: יוקה הנדסה
  • נגרות: דני אריקו ״היסוד החמישי״
  • ריצופים וחיפויים: א.א קרמיקה
  • פרקט: יוריסטה
  • מקלחון ומראות: מעוז ונציה
  • דלתות פנים: דלתות רון
  • גופי תאורה כניסה, פינת אוכל, מטבח: קמחי תאורה
  • גופי תאורה סלון, חדר שינה ראשי, חדר רחצה: טורקיז האוס בני-דרור
  • אבזור חדר בנות (שטיח, תמונות, אביזרים על השולחן): להלו רגעי ילדות
  • מסיכות: צחי נבו
  • תמונת גיטרה, כריות בסלון: ביתילי
  • תמונות ת״א וקקטוסים: גליפס
  • דקורציות על קיר הכניסה: טורקיז האוס בני-דרור

 

עוד פוסטים על עיצוב פנים: לעצב בקטן – לעשות שינוי גדול / קצת על חדרי הילדים שלנו… / עיצוב פנים שמרגיש בבית / נכנסת הביתה / מחשבות על פרויקט שנגמר / אהבה משכבר הימים.

לתמונות נוספות של הבית הזה – היכנסו לעמוד הגלריה.